Tuincentrum mag geen carnavalskleding meer verkopen

Print
Tuincentrum mag geen carnavalskleding meer verkopen

Tuincentrum Leurs begon vorig jaar voor het eerst met de verkoop van carnavalskleding. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Tuincentrum Leurs in Venlo mag geen carnavalskleding meer verkopen. Gebeurt dit wel dan moet het tuincentrum 2000 euro per week betalen.

Ondernemers in de stad hadden eerder al geklaagd bij de gemeente over de verkoop van carnavalskleding bij het tuincentrum, meldt Omroep Venlo. Leurs begon daarmee na de uitbreiding van vorig jaar. Volgens het bestemmingsplan is dat echter verboden. De gemeente geeft het tuincentrum daarom tot 15 januari om te stoppen met de verkoop. Doet Leurs dat niet dan volgt een dwangsom.

Het tuincentrum is zich zelf van geen kwaad bewust. "De last tot dwangsom kwam voor ons als een grote verrassing. Volgens onze informatie is de verkoop van carnavalskleding gewoon toegestaan. Het is uit het bestemmingsplan gehaald en we hebben dit nog gedubbelcheckt bij de gemeente voordat we hier aan begonnen", zegt Peggy Leurs tegen de omroep.

Ook de klagende winkeliers zijn overigens niet tevreden. Ralf Peters van Timmermans Carnavalsartikelen meent dat de dwangsom veel te laag is. "300 euro per dag is een schijntje voor een bedrijf als Leurs."