Verdachte schietincident Thialf nog spoorloos

© ANP

De politie is nog altijd op zoek naar de verdachte van het schietincident zaterdag bij ijsstadion Thialf in Heerenveen. Directeur Bert Jonker van het ingenieursbureau Clafis raakte hierbij gewond aan zijn hand. De politie weet wie de verdachte is en heeft ook naar hem gezocht bij onder meer zijn huis, familie en vrienden, maar hij is nog niet gevonden.

ANP

,,We hebben gisteravond gezegd meld je bij ons, want we weten wie je bent. Maar dat is nog niet gebeurd'', aldus een woordvoerster van de politie zondag.

Jonker, die met zijn bedrijf de ploeg van onder anderen Jorrit Bergsma en Irene Schouten sponsort, heeft zich laten behandelen aan zijn hand in het ziekenhuis. Volgens een verklaring van Clafis is hij erg emotioneel en vol ongeloof over wat hem en zijn gezin is overkomen.

,,Het gaat hier om een bizarre actie die niemand heeft zien aankomen. De politie buigt zich met volle kracht over de zaak en heeft ons verzocht geen nadere informatie te verstrekken. Dit om te voorkomen dat het onderzoek wordt belemmerd'', aldus het ingenieursbureau, dat ook dank uitspreekt voor de enorme hoeveelheid steunbetuigingen.

De politie blijft zondag alert bij het stadion, maar de hoop en de verwachting is dat het vooral een leuk schaatsfeest zal worden. In het uitverkochte ijsstadion is zondag de slotdag van de EK allround en EK sprint.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee