Burgemeester van Heerlen als 'sheriff' in carnavalskraker

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ralf Krewinkel kennen we natuurlijk vooral van zijn rol als burgemeester van Heerlen. Maar de eerste burger van vroegere mijnstad blijkt over nog meer talenten te beschikken.

1Limburg

Krewinkel figureert in het nieuwste nummer van het Heerlense gezelschap Demi-Sec als zanger. Ralf 'the mayor' is te horen in de carnavalskraker Ketting Ting. Demi-Sec zingt altijd in onvervalst Heerlens-Nederlands en dus moet ook Krewinkel eraan geloven. "Nu toe ik de meuk besjtuure, ken ik lintjes geeve gaan", zingt hij uit volle borst.

De burgemeester heeft het blijkbaar naar zijn zin gehad; op zijn Facebook-profielfoto is hij inmiddels te zien als sheriff, met hoed en al.

Ralf Krewinkel is overigens niet de eerste burgemeester die zich op muzikaal gebied roert dit carnavalsseizoen. Zijn collega Willem Gradisen uit Mook en Middelaar liet deze week al van zich horen met de inhaker 'We feesten samen'.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee