Code oranje in Limburg voorbij, wel kans op dichte mist

© ANP

Het KNMI heeft zondagochtend code oranje voor Limburg beëindigd. In de provincie gold deze waarschuwing nog vanwege de gladheid door ijzel. Met uitzondering van Zuid-Holland, Noord-Holland en de Waddeneilanden geldt voor de rest van het land nog wel code geel omdat het op lokale wegen glad kan zijn.

ANP

Verder komt in de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland lokaal dichte mist voor. In de tweede helft van de ochtend verbeteren de zichten.Sinds vrijdagavond was vanwege sneeuw en ijzel voor het hele land code oranje afgegeven. In de loop van de zaterdag werd dit voor de meeste delen van het land afgeschaald.OngevallenDoor de gladheid gebeurde er zaterdag ruim 300 ongelukken. In de nacht van zaterdag op zondag en het begin van de zondagochtend viel het aantal ongevallen in Limburg volgens de ANWB mee.BuitenlandDaarnaast moeten mensen die vandaag op wintersportvakantie gaan erg goed opletten, meldt Weerplaza. In Duitsland geldt in een aantal delen zelfs code rood, zoals in het Roergebied, de Eifel en Sauerland. In het zuiden geldt code oranje. Dat geldt ook voor Wallonië. Vanwege lichte neerslag is er code geel van kracht in grote delen van Frankrijk.

Wie naar de Alpen wil rijden, wordt aangeraden zo laat mogelijk te vertrekken. De situatie in Duitsland en België wordt later vandaag stukken beter.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee