4 doden en 28 gewonden bij busongeval in Frankrijk

© iStock

Bij een busongeval in het oosten van Frankrijk zijn zondagochtend 4 mensen om het leven gekomen en 28 anderen gewond geraakt. Drie van hen verkeren in kritieke toestand. Op de bus zaten Portugezen die onderweg waren naar Zwitserland.

Het ongeval gebeurde kort voor 4.30 uur in het departement Saône-et-Loire, in de Bourgogne. Door de ijzel zou de bus van de weg afgeraakt zijn en op een lager gelegen gedeelte terechtgekomen zijn.

In eerste berichten was er sprake van vijf doden, maar die balans werd naar beneden bijgesteld. Een persoon met een hartstilstand kon gereanimeerd worden.

Volgens de lokale nieuwswebsite Creusot-Info was in de bus plaats voor ongeveer 40 passagiers.Ongeveer 75 brandweerlui en dertig voertuigen van de hulpdiensten werden gemobiliseerd.

De veiligheidsinstanties hebben inwoners van de regio aangeraden de weg niet op te gaan vanwege het slechte weer en de spekgladde wegen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee