Hoofdsponsor schaatsploeg Bert Jonker in hand geschoten voor Thialf

Onderzoek bij de auto van de auto van de directeur van van Clafis, Bert Jonker bij stadion Thialf. Jonker raakt gewond bij een schietincident bij het stadion.

Onderzoek bij de auto van de auto van de directeur van van Clafis, Bert Jonker bij stadion Thialf. Jonker raakt gewond bij een schietincident bij het stadion. © ANP

Bert Jonker, directeur van ingenieursbureau Clafis en hoofdsponsor van de schaatsploeg van onder anderen Jorrit Bergsma is zaterdagavond in zijn hand geschoten voor schaatsstadion Thialf, waar nu de EK allround en EK sprint worden gehouden.

Jonker (51) zou naar verluidt een zakelijk conflict hebben gehad met een Friese ondernemer uit Sneek. Uit dit conflict ontstond zaterdagavond een woordenwisseling, die plaatsvond op het parkeerterrein van Thialf. Jonker zou tijdens de discussie in zijn auto zijn gestapt en hard zijn weggereden. Hij is toen in zijn hand geschoten, zo bevestigen bronnen aan het AD. Tijdens het wegrijden heeft hij verschillende auto's geraakt.Het slachtoffer is volgens de politie aanspreekbaar en naar het ziekenhuis gebracht. Hij is niet ernstig gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Het is bekend wie de verdachte is, maar de persoon is nog niet aangehouden.Bert Jonker, schaatssponsor van de ploeg Clafis wordt de ambulance in geholpen. - Foto: ANPDe politie wil nog niet officieel bevestigen dat er is geschoten. Rondom het ijsstadion zijn veel agenten ter plaatsen. Op Twitter wordt gesproken over kogelwerende vesten en politiehonden. Het parkeerterrein is volledig afgesloten voor bezoekers en pers. Thialf businessclubDe van oorsprong Groningse Jonker is naast directeur van ingenieursbureau Clafis en hoofdsponsor van de schaatsploeg Team Clafis ook voorzitter van de businessclub van Thialf. Hij is tevens eigenaar van een restaurant in Heerenveen. Jonker speelde voor de start van het schaatsseizoen ook een rol in het conflict tussen schaatsers en de KSNB. Hij is een voorvechter van de mondialisering van de schaatssport.

Schaatsers die voor Team Clafis rijden zijn onder meer Jorrit Bergsma, Heather Bergsma, Irene Schouten en Carien Kleibeuker.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee