Sneeuw verrast Kreta

© YouTube

Veel inwoners van Kreta zagen zondagochtend voor de eerste keer in hun leven sneeuw. Het had voor het laatst veertig jaar geleden gesneeuwd. De wijde omgeving van de havenstad Rethymno op het zuidelijke Griekse eiland was sinds lang weer eens winters wit.

Griekenland heeft behoorlijk last van het winterse weer, waarbij de temperaturen in de nacht van zaterdag op zondag op sommige plaatsen daalde tot 17 graden onder nul. Op veel plekken in het land zijn de wegen onbegaanbaar door de neerslag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het noordelijk deel van de Egeïsche Zee heeft vooral de eilandengroep de Sporaden last van zware sneeuwval. Op het eiland Skopelos viel 's nachts meer dan een halve meter. Op Lesbos, een van de grootste Griekse eilanden, niet ver van de Turkse kust, bezweken tientallen tenten in een groot vluchtelingenkamp waar 5000 mensen verblijven onder de sneeuwlast.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee