Belgen vast op Turkse luchthaven: “We willen hier zo snel mogelijk weg”

De luchthaven van Istanbul. Helemaal ondergesneeuwd

De luchthaven van Istanbul. Helemaal ondergesneeuwd© Nieuwsblad

Meerdere Belgen zitten sinds zaterdag vast op de luchthaven van het Turkse Gaziantep, vlak bij de grens met Syrië. “We hebben rook en vlammen van een autobom gezien”, luidt het. “We willen hier zo snel mogelijk weg.”

Redactie

De Belgen - minstens veertien - waren met een vlucht van Turkish Airlines op de terugweg van hun vakantie in Turkije en zouden nog een tussenlanding maken in Istanbul. Omdat die luchthaven ondergesneeuwd is, moest er echter een omleiding gemaakt worden naar Gaziantep.

Sanne Wouters, een van de Belgen ter plaatse, reageerde al via de telefoon op Q-Music: “Wij hebben het vermoeden dat we de rookvlammen hebben gezien van een aanslag met een autobom. We weten dat we hier heel dicht bij Syrië zitten, dat we in een gebied zitten dat sterk wordt afgeraden door Buitenlandse Zaken. We willen hier zo snel mogelijk weg.”

De Belgen zullen wellicht pas binnen enkele dagen kunnen vertrekken. “We proberen op dit moment nog meer informatie te verkrijgen en volgen de situatie op de voet op”, zegt Michael Mareel van Buitenlandse Zaken. “Ondertussen raden we alle landgenoten aan om de instructies van het personeel van Turkish Airlines en de plaatselijke autoriteiten zo goed mogelijk op te volgen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee