Twee adjudanten in Lottum

Print
Twee adjudanten in Lottum

Afbeelding: MGL

Een primeur voor Gekke Maondaagvereniging De Peg in het rozendorp Lottum. Voor het eerst in 59 jaar beschikt de prins over twee adjudanten.

Hoe dat kan? Een beetje prins heeft toch altijd twee adjudanten? Paul van Dijk, lid van de raad van elf en spreekbuis naar buiten van De Peg, legt uit. „We hebben ons altijd geprofileerd als Gekke Maondaagvereniging, wilden het anders doen dan andere carnavalsverenigingen. Maar de laatste jaren liep het aantal leden terug. We kregen steeds meer moeite mensen bijeen te krijgen. Dat zie je in meer kleine dorpen ” Er moest een andere wind gaan waaien bij De Peg die in 2013 het carnavalsjubileum 5x11 jaar mocht vieren. Nieuwe leden werden geworven en het aantal activiteiten verminderd. Minder, maar wel beter. ?Besloten werd ook om de prins te laten flankeren door twee adjudanten. 

Primeur
En zo had prins Erik I Janssen afgelopen zaterdag de primeur in een volle Harmoniezaal. Hij is de eerste Lottumse prins met twee adjudanten: Chris Peeters en Bart van Lipzig. Geen onbekenden voor carnaval vierend Lottum. Chris was prins in 2009 en Bart in 2006. „Ze kennen het klappen van de zweep. We willen vanaf nu elk jaar een prins met twee adjudanten al dan niet van buitenaf. Een van de drie mensen uit het prinselijk trio moet uit de boezem van De Peg komen,” vertelt Paul van Dijk. Hoewel het allemaal wat beter gaat dan een paar jaar geleden, blijft De Peg een kleine vereniging. „Maar we staan weer met zestien mensen op het podium. Raad van elf en bestuur. ”