Moeder raakt vier kinderen kwijt op station

Print
Moeder raakt vier kinderen kwijt op station

Afbeelding: Fotolia

Een driejarig jongetje is hem dinsdag op het centraal station van Berlijn gesmeerd en alleen in de intercity naar Leipzig gestapt. De politie vertelde dat terwijl de moeder kaartjes stond te kopen haar ondernemende kroost de benen nam. Toen de vrouw, afkomstig uit Peru en woonachtig in Italië, zich omdraaide waren haar vier zoons in de leeftijd tot zes jaar verdwenen. Zij alarmeerde in alle staten de politie.

Die vond twee kinderen vlak bij de plek van verdwijning terug, de derde werd wat later aangetroffen op het station Berlin-Südkreuz. Vlak daarna volgde ook het verlossende telefoontje. Een oplettende conductrice vond het vreemd dat een knul van drie zonder begeleiding en ticket in de trein zat en lichtte de politie in.

Aan het eind van de middag was de familie herenigd in Leipzig. ,,De kleine jongen, die alleen Spaans en Italiaans sprak, wilde zijn naam niet zeggen en viel van pure vermoeidheid door de spannende reis op het bureau in slaap'', zei de dienstdoende agent.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →