Huisarts en politie hadden contact met Tharukshan Selvam

Print
Huisarts en politie hadden contact met Tharukshan Selvam

Afbeelding: De Limburger

Directievoorzitter Frank Schings van LVO Parkstad kan niet in details treden, maar zegt wel dat er „zeker iets aan de hand was” met de 15-jarige Tharukshan Selvam, die zaterdag zelfmoord pleegde.

„Hierbij zijn ook de huisarts, zorginstellingen en zelfs de politie betrokken geweest.” Ook het expertiseteam van de gemeente Heerlen heeft contact gehad met de jongen, na de eerste zelfmoordpoging zeven weken geleden. „Helaas heeft dit het vreselijke drama niet kunnen voorkomen”, schrijft de gemeente in een reactie. 

Lees ook: Zo rouwt zijn familie om zelfmoord van 15-jarige scholier

Het is nu van belang dat alles goed wordt onderzocht, vindt Schings. „En de school is daar partij in. Daar waar wij fouten hebben gemaakt, zullen wij die erkennen. Wij zoeken ook een tolk, zodat we zo snel mogelijk in gesprek kunnen met de ouders, die geen Nederlands spreken.” 

Lees ook: Scholenkoepel wil grondig onderzoek naar zelfmoord scholier

De politie stond afgelopen zondagochtend op de stoep bij de conrector van Grotius om te vertellen over de zelfdoding van de tweedejaars leerling Tharukshan Selvam. De directie heeft diezelfde dag ouders van klasgenoten ’s avonds op school geïnformeerd, aldus Schings. „Iedereen was er helemaal kapot van. Er komen nu heel veel verhalen los bij leerlingen die ook goed moeten worden onderzocht. Maar laten we eerst de tijd nemen voor rouw.” 

Grotius heeft gisteren een condoleanceregister geopend voor Tharukshan. Dit register is inmiddels overstelpt met reacties uit het hele land. 

Heb jij hulp nodig?
Dan kun je contact opnemen met Stichting 113Online via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113online.nl. Of bel de Kindertelefoon via 0800 0432 of gebruik de chatfunctie op kindertelefoon.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →