Na een maand nog altijd files en hachelijke situaties bij A2-tunnel

Print
Na een maand nog altijd files en hachelijke situaties bij A2-tunnel

Afbeelding: De Limburger

Hachelijke situaties in de A2-tunnel tijdens de spits. Gisteren stonden aan de noord- en zuidkant lange files. Automobilisten proberen die te omzeilen. Rijkswaterstaat overweegt maatregelen.

File! Op de rechterrijbaan stokt het verkeer. In de tunnel mag het verkeer eigenlijk niet stilstaan, maar het gebeurt toch. Het lijkt wel of iedereen deze ochtend via de nieuwe A2-tunnel naar het academisch ziekenhuis in Maastricht wil. 

De linkerrijbaan, bestemd voor het doorgaand verkeer richting Luik, is vrij. Dus: even naar links, langs de file op rijden, en dan op het laatste moment weer naar rechts. Maar automobilisten in de file laten de egoïstische voorkruiper er niet tussen, waardoor die de linkerrijbaan blokkeert. 

Rijkswaterstaat kan het allemaal volgen via de camera’s langs de A2. „Je houdt je hart vast als je die taferelen ziet”, zegt woordvoerder Suzanne Maas. „Het is natuurlijk niet erg netjes om de file zo te omzeilen. Maar wat erger is: het levert levensgevaarlijke situaties op als ongeduldige automobilisten van de ene rijbaan naar de andere slingeren.” 
 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →