'Boerenpummel groeit uit tot kasteelheer'

Print
'Boerenpummel groeit uit tot kasteelheer'

Afbeelding: De Limburger

Ambtenaren vindt hij ‘pipo’s met stropdassen’. Sjaak van Heugten (63) wil niet altijd ‘langs het touwtje metselen’. Het verhaal van een eigenzinnige ‘boerenpummel’ die uitgroeide tot ‘kasteelheer’.

Mijn drie kinderen zeggen dat ik een eigenwijze prengel ben. Het zal je niet verbazen dat ik het daar ábsoluut niet mee eens ben. Ze zien het verkeerd, ik heb een eigen mening en daar hou ik als het effe kan aan vast. Maar ik ben geen stijfkop die niet bij kan geven. Ik sta best open voor andere argumenten, maar dan moeten ze wel beter zijn dan de mijne. 

Het is bij mij vooral de toon die de muziek maakt. Er ligt een wereld van verschil tussen ‘Sjaak je moet..’ en ‘Sjaak zou je…’. Deze Sjaak laat zich niet commanderen. Ooit was ik een verlegen menneke, maar nu laat ik me niet meer de les lezen. En al zeker niet door ambtenaren. Het is toch te zot dat zo’n starre muggenzifters, zo’n pipo’s met stropdassen, denken te kunnen bepalen hoe ik moet leven. Sinds 1982, toen ik van Meijel naar Panningen verhuisde, heb ik zeker vier, vijf keer met de gemeente in de clinch gelegen. Eerst over een garage, toen over een carport en sinds ik in 1996 deze oude vervallen boerderij ben gaan opknappen over muurtjes, over dakgoten, over hekwerken, ga zo maar door. Het is nooit een vooropgezet plan geweest om er een ‘kasteel’ van te maken, dat is met de jaren zo gegroeid. 
 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen