'Kom je aan de Kinderboerderij, dan kom je aan Venlo'

Print
'Kom je aan de Kinderboerderij, dan kom je aan Venlo'

Afbeelding: Le Giesen

De inbraak bij Kinderboerderij Hagerhof zorgde voor veel frustratie. Het incident legde echter ook de grote betrokkenheid van de gemeenschap bloot.

Ze stalen geld. Laptops. Complete voedselvoorraden. De inbraak bij Kinderboerderij Hagerhof in Venlo, twee weken geleden, genereerde een hoop verontwaardiging. De hel barstte evenwel pas écht los toen duidelijk werd dat tijdens die roof één tropisch vogeltje was gesneuveld. Doodgevroren nadat het beestje in haar kooi buiten in de vrieskou was gezet.

Het was dierenverzorgster Fien die als eerste de ravage aantrof, op een kille vrijdagmorgen rond een uur of acht. Ze werd geconfronteerd met ingeslagen ruiten, een gebroken alarminstallatie en een met geweld geforceerde kluis. En met een levenloze Dinus, de mannelijke helft van een koppeltje kleurrijke Gouldamadines. Zijn partner Ama had de kou maar nét overleefd.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →