Nieuwe spoedpost in Weert

Print
Nieuwe spoedpost in Weert

Afbeelding: De Limburger

Weert heeft vanaf 17 januari een nieuwe spoedpost. Mensen die acuut een dokter nodig hebben, kunnen hier in de avond of het weekeinde terecht.

De nieuwe spoedpost, die in het ziekenhuis naast de hoofdingang zit, is een combinatie van de spoedeisende hulp (seh) en de huisartsenpost (hap). De projectleiders Franka van de Laar (namens het Sint Jans Gasthuis) en Jeroen Renzema (namens de huisartsen) lichten het project toe. 

Wat is het voordeel van het samenwonen tussen de seh en de hap?
Jeroen: „Als patiënt hoef je zelf geen keuze meer te maken waar je je moet melden. Als je belt, krijg je te horen of je naar de huisartsenpost kunt komen of dat het zo ernstig is dat je meteen naar de eerste hulp kunt. De persoon aan de balie, de triagiste, verwijst naar de juiste afdeling. Wie écht naar de eerste hulp moet, kan natuurlijk meteen komen zonder eerst te bellen.” 

Zijn er ook voordelen voor de arts?
Franka: „Zeker. De huisarts kan meteen overleggen met de dienstdoende artsen op de spoedeisende hulp. En ook meteen schakelen als iemand onwel wordt en bijvoorbeeld een hartprobleem wordt vermoed. Dan is de seh heel dichtbij.” 
 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →