Morgen dikke laag sneeuw verwacht in Limburg

Print
Morgen dikke laag sneeuw verwacht in Limburg

Sneeuwballengevecht tussen jongeren in het centrum van Heide/Venray Afbeelding: Stefan Koopmans

Haal de sneeuwschoenen maar uit de kast, want in Limburg gaat vanavond naar verwachting een pak sneeuw vallen. Dat meldt Weerplaza.

Koning Winter neemt het roer over. Een enorme depressie boven Scandinavië is dan bepalend op de weerkaart. Kleine storingen met koude lucht trekken over de Noordzee richting Nederland en zorgen voor winterse buien. Al wordt verwacht dat het in Limburg pas in de avond gaat sneeuwen.

10 centimeter
Maar wel meteen flink. Hoeveel dat is nu nog niet precies aan te geven, maar in de Zuid-Limburgse heuvels kan er volgens Meteo Limburg tot wel tien centimeter vallen.

Glad
Flinke sneeuwbuien kunnen het verkeer natuurlijk flink hinderen. In sneeuw kan het zicht zomaar tot onder de honderd meter teruglopen. Logischerwijs neemt ook de kans op gladheid door sneeuw toe. 

Vrijdag
Ook op vrijdag wordt er op sneeuw en hagel gerekend. De verwachting is dat het dan ook glad wordt In Limburg.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →