Kernreactor net over de grens langer buiten werking

Print
Kernreactor net over de grens langer buiten werking

Afbeelding: AD

De Belgische kernreactor Doel 4, die dinsdag door een storing automatisch werd stilgelegd, blijft naar verwachting nog tot donderdagnacht buiten werking. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf Engie Electrabel gezegd. Aanvankelijk zou de centrale nabij Antwerpen vandaag weer worden opgestart.

Door een 'onregelmatigheid' in de verbinding tussen de centrale en het hoogspanningsnet, ontsnapte gistermiddag stoom in de machinezaal. Een werknemer raakte daarbij gewond. ,,Hij liep eerste- en tweedegraads brandwonden op. Maar zijn situatie is nu onder controle'', aldus de woordvoerder.

Lees ook: Dit gebeurt er met Limburg en Aken bij nucleaire ramp Tihange

België telt zeven kernreactoren, vier in Doel en drie in het Waalse Tihange. Geregeld valt er eentje stil door een onverwacht defect. De problemen roepen in de buurlanden vragen op over de veiligheid van deze centrales.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →