Zo ziet de kamer van de vermeende 'golden showers' eruit

De opmerkelijkste passage in de verzameling memo’s over Trump en Rusland is die waarin staat dat de aanstaande president van Amerika prostituees bestelde en die voor hem liet plassen. Het voorval is inmiddels ‘goldenshowergate’ gedoopt en zou hebben plaatsgevonden in de presidentiële suite van het Ritz Carlton Hotel in Moskou. Een suite met een kingsize bed, grote flatscreen tv en goed internet. En met verborgen microfoons en camera’s van de Russische geheime dienst FSB.
Print

Het hotel bevindt zich midden in het centrum van de Russische hoofdstad. Vanaf het terras van de loungebar op het dak heb je een panoramisch uitzicht op het Rode Plein en het Kremlin, het Russische machtscentrum van waaruit - als de inhoud van de memo’s waarin staat dat Trump samenwerkte met en chantabel zou zijn door de Russen waar blijkt te zijn – de acties richting Trump werden gepland.

De kamers van het majestueuze hotel zijn ruim, de badkamers bekleed met marmer uit Portugal en het Altaigebergte in het zuiden van Siberië. De lichten en gordijnen op de kamers werken na een lichte vingerbeweging op de verschillende elektronische panelen aan de muren. Natuurlijk zijn de ruimten verder van alle gemakken voorzien: bar, krant en computer- en internetmogelijkheden.

Presidentiële suite
Trump zou in 2013 in de presidentiële suite van het hotel hebben gelogeerd. Een suite van 237 vierkante meter groot, compleet met volgepropte keuken, een grote piano en bibliotheek. Er is een grote eetkamer, die ook dienst kan doen als vergaderkamer en een jacuzzi en sauna. Het interieur wordt gepresenteerd als klassiek. De verschillende meubelstukken zouden de Russische keizerlijke stijl moeten weergeven.

Golden showers
In de hoofdslaapkamer staat een kingsize bed. In die kamer zou Trump zich, volgens de oud-spion van de Britse inlichtingendienst MI6 die de memo’s aan de FBI overhandigde, te buiten zijn gegaan aan de hoeren. En ze hebben laten plassen, als een soort wraakoefening jegens de Obama’s, die hem in de suite waren voorgegaan tijdens een presidentieel bezoek aan de Russen. Een en ander is mogelijk geregistreerd met verborgen microfoons en camera’s van de FSB. De suite zou ermee zijn volgehangen.