Belgische skiër verongelukt buiten de piste

Print
Belgische skiër verongelukt buiten de piste

De Belgische skiër kwam ongelukkig ten val. Afbeelding: Het Nieuwsblad/FB

Een jonge Belg is in de Zwitserse Alpen verongelukt bij het skiën. Samen met enkele vrienden was hij buiten de piste gegaan. Bij een val raakte hij met zijn hoofd een stuk rotsblok..

Quentin Marchal (30) was volgens zijn vrienden bezeten door de bergen. Hij was een fanatiek skiër die steeds zijn grenzen probeerde te verleggen.

Tijdens de eindejaarsperiode was hij samen met vier vrienden naar de Alpen afgezakt om daar de feestperiode door te brengen. Daar is hij, op de laatste dag van 2016, verongelukt maar het nieuws raakte nu pas bekend.

Marchal wordt donderdag in zijn woonplaats Sint-Genesius-Rode begraven.

Volgens de lokale hulpdiensten was het gezelschap in de buurt van Verbier, in de Zwitserse Alpen, buiten de piste gaan skiën. Bij een ongelukkige val raakte Marchal met zijn hoofd een stuk rotsblok. Hij gleed nog een eind verder en bleef daar roerloos liggen. Zijn vrienden sloegen alarm, maar de hulpdiensten konden niets meer voor hem doen. De jonge Brusselaar, die geen helm droeg, liep bij de val een zwaar schedeltrauma op. Dat werd hem fataal.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →