Opa Fred (85) bedolven onder de kaarten na oproep dochter

Print
Opa Fred (85) bedolven onder de kaarten na oproep dochter

Dochter Corrie en haar vader Fred. Afbeelding: Facebook/CleoTalks

Opa Fred mankeert niks, maar zijn wereld 'is erg klein geworden' in het verzorgingstehuis en internet 'is sciencefiction voor hem'. Dus riep zijn dochter Corrie haar facebookvolgers op hem een ouderwets kaartje te sturen. Dat doen ze massaal.

De Maastrichtse Corrie kwam op het idee voor de oproep toen opa Fred (bijna 86) met kerst voor het eerst in jaren weer een kaartje kreeg. Van tante Joke. Daar knapte hij zo van op dat zijn dochter zich afvroeg hoe ze meer kaarten voor haar vader kon regelen. De oproep op haar Facebookpagina werd vorige week al snel opgepikt onder de hashtag #stuureenkaartnaaropafred. Bekendheden als Hans Kazan, Ali B, Jorgen Raymann, Raemon Sluyter en Martijn Krabbé deelden het bericht.

Corrie: ,,Het is onvoorstelbaar. Ik had zelf rekening gehouden met hooguit tien kaarten, maar het zijn er nu al tachtig. En twee dozen chocolade.'' Omdat Corrie de oproep ook in het Engels had geschreven, werd die ook in Amerika en Australië flink gedeeld. Veel post zal dus nog onderweg zijn, want in de zak van de postbode zaten alleen Nederlandse kaarten.

Sociaal isolement
Opa Fred is in elk geval in zijn nopjes met alle kaarten en cadeautjes. Corrie: ,,Hij is zeer onder de indruk, hij vindt het geweldig. Mensen schrijven soms een kort regeltje, maar vaak ook een heel verhaal. Opa Fred staat blijkbaar symbool voor veel eenzame mensen in verzorgingstehuizen. En het is eens iets positiefs, daar slaan veel mensen ook op aan. 

Dochter Corrie vermoedt dat dit nog maar het topje van de ijsberg is, wat te ontvangen kaarten betreft. 'Wat er ook gaat gebeuren... Joost mag het weten. Maar één ding is zeker... Opa Fred krijgt kaartjes.'

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →