Dit is een van de pestappjes die Tharukshan kreeg

© ANP

© De Limburger

thumbnail:
thumbnail:

Een vrolijke jongen die zich voor de buitenwacht altijd sterk hield. Tharukshan Selvam koos voor de dood. De pesterijen van schoolgenoten, vooral via internet, zorgden ervoor dat hij nooit meer een dag in de klas wilde zitten. De appjes die hij kreeg zijn harteloos.

Genaud Molin

Klik op de foto voor een groter formaat

De familie was deels op de hoogte van de situatie waarin Tharukshan verzeild was geraakt.McDonald'sHij zou klasgenoten dagelijks hebben moeten trakteren op lunches bij de McDonald’s in Heerlen. „Tharukshan had afgelopen zomer een vakantiebaan bij het Wokrestaurant naast het Roda-stadion. Daar had hij een aardig centje verdiend. Maar toen zijn ouders doorkregen dat hij veel geld bij McDonald’s uitgaf, terwijl hij zelf vegetariër is, grepen ze in”, vertelt Mayruam Sellathurai, een woordvoerder van de familie.Lees ook: Familie Tharukshan: 'We troffen hem levenloos aan in de slaapkamer'Zijn pinpas werd afgepakt. Toen hij niet meer kon betalen voor zijn klasgenoten was het hek volgens zijn familie van de dam. Dag in dag uit werd hij gepest. Zijn familie werd beschimpt, hij werd met eten bekogeld en online werd hij belachelijk gemaakt. Totdat het hem te veel werd en hij koos voor zijn finale vlucht.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113Online via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113online.nl. Of bel de Kindertelefoon via 0800 0432 of gebruik de chatfunctie op kindertelefoon.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee