Nieuw tophotel in monumentaal gebouw Maastricht

© Harry Heuts

Hotelier Benoit Wesly gaat een tophotel vestigen in het monumentale LIOF-gebouw aan de Boschstraat in Maastricht. De zakenman heeft het pand voor 2,2 miljoen euro gekocht.

Ronald Colée

Samen met de drie aangekochte panden aan de achterliggende Batterijstraat wil Wesly er een ‘Grand Hotel Maastricht’ gaan vestigen dat volgens hem ‘het mooiste hotel van Europa’ moet worden. Behorende tot een grote internationale keten als Intercontinental, Marriott-Hilton en Hyatt. Het is de bedoeling om er 55 kamers en suites in onder te brengen, een aantal boardrooms (exclusieve vergaderzalen), een schoonheidsinstituut en een restaurant waar gasten zelfs hun eigen kok mee naartoe mogen nemen. Daarnaast gaat hij het gebouw met een wintertuin verbinden met de panden aan de Batterijstraat. GrandeurWesly kiest voor een hotel met een klassieke uitstraling met veel grandeur. „Ik kan er wel een hip hotel van maken, maar dan moet ik het elke week aanpassen om hip te blijven. Daarbij is dit gebouw een rijksmonument waarvan veel authentieke elementen bewaard zijn gebleven: trappenhuizen, erkers, tegeltableaus, stucwerk. Die blijven allemaal behouden. Ook de monumentale voorgevel.” En hoewel hightech een steeds prominentere plaats inneemt in de hotelwereld zijn persoonlijke gastvrijheid en herkenning van de gast volgens Wesly nog steeds het belangrijkste.„Als gasten voorrijden wordt hun auto voor hen in de garage gezet. Arriveren ze per trein nog gasten in trein of vliegtuig, dan worden ze per limousine opgehaald en begint onderweg al hun verblijf. Wij weten dan al wat hun favoriete drankje is, welke krant ze het liefst lezen en welk fruit ze het lekkerst vinden.” Wesly verwacht dat het hotel voor circa vijftig banen zorgt. De exploitatie komt in dezelfde handen als het Derlon Hotel dat straks het ‘kleine zusje’ wordt.De kamerprijs van het nieuwe hotel begint straks bij 200 à 250 euro. Wesly hoopt uiterlijk mei dit jaar de benodigde vergunningen op zak te hebben, zodat zijn hotel begin 2019 zijn deuren kan openen. „Tot 31 december zit het LIOF nog in het gebouw. Daarom hoop ik 2 januari 2018 met de verbouwing te kunnen starten.” Welke totale investering met het project gemoeid is, wil Wesly niet zeggen. „Hou het maar op een miljoenenproject.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee