Nieuwe winkels in Valkenburg. Onrust groeit

© De Limburger

In Valkenburg is reuring door de komst van nieuwe winkels. Goed voor Valkenburg. Maar concurrentie voor bestaande zaken. Sommige vrezen zelfs voor hun voortbestaan.

René Willems

Met de komst van Holland & Barret - voorheen De Tuinen - zit winkelcentrum Aan de Kei nagenoeg vol. Mooi, zegt voorzitter John Roks van ondernemersvereniging VOC: „Leegstand is nooit goed.” Aan de overkant van de straat gaat de vlag halfstok. Bestaande winkels aan de Dr. Erensstraat voelen zich in hun voortbestaan bedreigd door de komst van die concurrenten. „Holland & Barret verkoopt dezelfde producten als wij”, zegt Boy Naaijkens, eigenaar van natuurshop Madelief. „En omdat ze onderdeel zijn van een groot concern waarschijnlijk tegen veel lagere prijzen.” Dat is het risico van het vak, reageert de gemeente Valkenburg aan de Geul. „Bij het vrije ondernemerschap hoort nu eenmaal ook concurrentie”, zegt woordvoerder Jos Bauer. „Als gemeente heb je geen enkel middel om je daarin te mengen, laat staan om zoiets tegen te houden.” Toch is het ergens oneerlijk, vindt Naaijkens. Bij de bouw van winkelcentrum Aan de Kei is toegezegd dat daar alleen aanvullende winkels zouden komen, zegt hij. Dit is volgens hem alleen maar meer van hetzelfde, met straks wellicht fatale gevolgen voor zijn eigen, moeizaam opgebouwde zaak.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee