Nieuwe moskee Roermond stap dichterbij

© Artist Impression

Het is lang stil geweest rond de bouw van een nieuwe moskee in Roermond. Maar nu lijkt het er toch echt op dat medio dit jaar de schop de grond in kan voor het gebedshuis, dat plaats biedt aan ruim zeshonderd gelovigen.

Remco Koumans

Inmiddels is hij aangevraagd door de stichting Tawhied. De omgevingsvergunning, om te kunnen starten met de bouw van een nieuwe moskee in Roermond, die twee bestaande gebedshuizen in de stad moet vervangen. „Het heeft even geduurd, maar we zijn blij dat we nu zover zijn”, vertelt Khadir Mazouz, woordvoerder van Tawhied. „Het is nu wachten totdat de vergunning definitief wordt en als dat zo is, dan zullen we ook een bouwbord plaatsen. We willen niemand voor het hoofd stoten door bijvoorbeeld zo’n bord neer te zetten terwijl de procedures nog niet zijn afgerond. En pas als de bouw is gestart, zetten we de twee huidige moskeegebouwen in de verkoop.” Buurtbewoners konden dinsdagavond in wijkgebouw het Trefpunt kennisnemen van de bouwplannen. Die zijn nog hetzelfde als toen de gemeenteraad in 2014 instemde met het bestemmingsplan om de moskee aan de rand van de wijk Kitskensberg mogelijk te maken. 639 moslims kunnen er gaan bidden.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee