‘Springstof en eis 1 miljoen in pakketje Heerlen’

© Bing Maps

Het verdachte pakketje dat onlangs een ontruiming van het stadhuis in Heerlen teweeg bracht, bevatte een brief waarin een anonieme afperser één miljoen euro eiste van burgemeester Ralf Krewinkel.

De Limburger

Ook bevatte het pakketje, dat op 21 december op het stadhuis werd afgeleverd, TNT-springstof, een klokwekker en twee draadjes – maar geen ontsteker. Dat staat in het politiedossier van Eric L. (45) uit Heerlen, de man die door justitie verdacht wordt van de actie, zo bevestigt diens advocate Sjanneke de Crom berichtgeving van de site Crimewatcher.De miljoen euro moest binnen 72 uur na 23 december worden betaald in gebruikte biljetten van 500, 200, 100 en 50 euro. Zo niet, dan zouden er doden en gewonden vallen. Voordat de miljoen euro zou worden overgedragen moest Ralf Krewinkel eerst binnen 48 uur 1000 bitcoins (ongeveer 800.000 dollar) op een bepaald rekeningnummer overmaken. Er zat ook een mobieltje in het pakket, waarmee de afperser contact met Krewinkel zou opnemen over de overdracht van het bedrag in contanten.Wanneer later die miljoen door een koerier was opgehaald, zou er geen explosief ontploffen en zou de Heerlense burgemeester verder met rust worden gelaten. Zo niet, dan zouden er doden en gewonden vallen, zo werd in de brief gedreigd.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee