Dit zijn de populairste kindernamen van 2016

© iStock

De namen Daan en Anna waren het afgelopen jaar het populairst onder jonge ouders. Dat blijkt uit cijfers van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Noah en Sem zijn onder jongens de nummer 2 en 3, terwijl bij de meisjes Emma en Tess ex aequo op 2 staan.

Karolien Koolhof

Met 681 keer prijkt Daan bovenaan de lijst met jongensnamen en stoot daarmee Liam van de troon. Die laatste naam werd het afgelopen jaar wel nog 532 keer gegeven. Met 665 keer wint Anna nipt van Emma en Tess, die allebei 664 keer werden gekozen. Emma was in 2015 nog de winnaar bij de meisjes.6DOnderaan de lijst vinden we bijzondere namen die slechts één keer gegeven werden, zoals 6D, Baas en Farahilde. Ook blijkt er een groot verschil te zijn per provincie. Zo kozen Groningers het afgelopen jaar het vaakst voor Jesse en Sophie, terwijl Limburgers hun kinderen het vaakst Finn en Emma noemden.

Dit waren de populairste meisjesnamen (top 10)

Hoe populair was jouw naam in 2016?

Het aantal keer dat een naam gekozen werd, vanaf 5 keer en vaker.

Top 10 per provincie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee