Vader aanslagpleger Bataclan vanavond in RTL Late Night

© AD

De vader van een van de aanslagplegers in de concertzaal Bataclan in Parijs is vanavond te gast in RTL Late Night. Samy Amimour (28) was een van de IS-strijders die op 13 november 2015 het vuur opende tijdens een concert van Eagles Of Death Metal, waardoor 89 mensen om het leven kwamen.

AD

Zijn vader is ruim een jaar na de aanslag nog steeds verbijsterd en heeft nog geen moment kunnen rouwen, stelt RTL. Hij vertelt in het tv-programma over wat voor soort jongen Samy was en hoe die tot zijn daden heeft kunnen komen. Hij praat met presentator Humberto Tan over hoe Samy heeft kunnen radicaliseren en ook hoe hij denkt dat kan worden voorkomen dat anderen radicaliseren.Amimour zou twee jaar geleden naar Syrië zijn gereisd nadat hij in Frankrijk was geradicaliseerd. Hij is eerder aangeklaagd wegens terroristische acties omdat hij van plan zou zijn geweest naar Jemen te reizen. Hij kwam onder toezicht te staan van justitie, maar verdween en werd sinds 2013 internationaal gezocht. Toch slaagde de voormalige buschauffeur erin om samen met twee andere zelfmoordterroristen op de avond van 13 november concertzaal Bataclan te bestormen. Ze schoten 89 mensen dood bij een optreden van de Eagles of Death Metal.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee