Plaatselijk flinke sneeuwval in avond of nacht

© iStock

Momenteel liggen de temperaturen ver boven het vriespunt en is het buiten eerder herfstachtig dan winter. Maar vanavond doet de koude lucht haar intrede met als gevolg: regionaal mogelijk flinke sneeuwval.

Genaud Molin

Dat meldt Weerplaza.In Limburg valt lange tijd regen en natte sneeuw, maar ook uiteindelijk zal het plaatselijk wit gaan worden. Dit gebeurt als eerste in de Limburgse heuvels. PapperigDe kans is groot dat het geen mooie droge sneeuw zal zijn, maar dat er enige tijd een ‘papperig’ sneeuwdek ontstaat. Op plaatsen waar het sneeuwdek dik genoeg is, is het morgenvroeg een witte wereld.

De verwachting is dat de sneeuw in de ochtend iets langer blijft liggen op de Limburgse heuvels, de Veluwe, de Sallandse Heuvelrug en ook in Twente en de Achterhoek zijn hoeveelheden van 5 tot 10 centimeter mogelijk. In de kustgebieden valt er vannacht niet zoveel sneeuw, alleen plaatselijk en dooit het tussen de winterse sneeuw- of regenbuien door.

De kans op sneeuw houdt volgens Weerplaza aan tot zondag. De buien trekken weg door de noordoostenwind, waardoor droge temperaturen rond het vriespunt ontstaan. Vanaf maandag worden echte winterse temperaturen verwacht. Elke nacht daalt het kwik ruim vijf graden onder het vriespunt. Maandag overdag zal de temperatuur daarbij rond een graad of twee zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee