Dutroux dreigt België voor rechter te slepen... omdat zijn haar niet meer wordt geknipt

© Belga / HBVL

De Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux wil via de rechter afdwingen dat zijn haar en baard weer worden geknipt. Dat is al maanden niet gebeurd en volgens zijn eigen advocaat ziet de crimineel er intussen ‘weerzinwekkend’ uit.

Frans Boogaard

Door forse bezuinigingen in het gevangeniswezen moeten diverse strafinrichtingen in België het zonder kapper stellen. In de meeste knippen de gevangenen elkaar, maar in Nijvel – waar hij zijn levenslang uitzit – is geen enkele gevangene te vinden die Dutroux wil knippen. Twee brieven aan de directie hebben niks opgelost, Dutroux wil nu de Belgische Staat voor de rechter slepen, want hem zelf een schaar geven is om voor de hand liggende redenen ook niet mogelijk. ,,Dit zal me op de sociale netwerken wel op een hoop kritiek komen te staan, maar dat maakt me niks uit”, aldus Dutroux’ advocaat Bruno Dayez. Een veroordeelde is een veroordeelde, en Marc Dutroux heeft dezelfde rechten als anderen. Zijn haar en baard worden nu echt heel erg lang. Het is walgelijk.”

Een stortvloed aan reacties bleef op de site van de Franstalige Sud Presse, die vanmorgen als eerste over de zaak publiceerde, niet uit. ,,Dat hij ze opvreet.” ,,Al zou hij erop trappen.” ,,Lekker warm, zet de verwarming in zijn cel maar uit.” ,,Geef hem een aansteker.” ,,Niet alleen zijn haar is walgelijk.” Maar ook: ,,Binnenkort is de kapper van François Hollande vrij.” Een panel in het populaire tv-programma ‘C’est vous qui le dites’ oordeelde in een urenlange uitzending met tegenzin dat Dutroux wel degelijk recht heeft op een knipbeurt.Marc Dutroux zou herhaaldelijk hebben geklaagd over zijn lange haarDutroux (60), met voorsprong Belgiës bekendste crimineel, maakt met elk klein nieuwtje steeds veel reacties los. Hij werd in 1996 aangehouden en in 2004 na een recordproces tot levenslang veroordeeld wegens ontvoering, langdurige opsluiting, verkrachting en moord van zeker vier minderjarige meisjes. Zijn toenmalige vrouw die hem destijds assisteerde is inmiddels vrij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee