Maatregelen op het spoor tegen winters weer

© ANP

De Nederlandse Spoorwegen en ProRail zetten vrijdag extra personeel in en nemen een aantal maatregelen om zich tegen het aangekondigde winterweer te verweren.

AD

Met name in het zuiden en midden van het land kan het weer de dienstregeling in de war gooien. De NS raadt reizigers aan om voor vertrek 'naar buiten te kijken' en de berichten van de NS over de dienstregeling te checken.

SneeuwploegenProRail heeft extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven paraat staan. Ook worden treinen behandeld door anti-icing installaties. De onderkant van de treinstellen worden met glycol ingespoten zodat sneeuw en ijs minder kans krijgen te hechten aan treinen. Zo wordt voorkomen dat wissels blokkeren of treinen beschadigd raken.

Tussen Den Bosch en Sittard rijden tot halverwege vrijdagmiddag twee in plaats van vier intercity's per uur. Zo moet er meer ruimte ontstaan om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Sprinters rijden hier volgens de dienstregeling.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee