Man knuppelt agent neer, slaat gehandicapte in elkaar en brengt nazistische graffiti aan

De man bracht nazistische graffiti aan in de stad.

De man bracht nazistische graffiti aan in de stad.© Archieffoto HBVL

Een zelfverklaarde racist uit Bilzen, vlak over de grens bij Maastriicht, heeft een gevangenisstraf van 18 maanden en een boete van 6.000 euro, met uitstel, gekregen omdat hij onder meer racistische slogans achterliet op verschillende gebouwen in zijn woonplaats.

HBVL

Daarnaast moest hij zich vorige maand ook voor de rechtbank van Tongeren verantwoorden voor slagen en verwondingen aan zijn vriendin en een mindervalide man, drugsgebruik en verkoop, verzet tegenover twee agenten en het neerslaan van een van hen.

In juni 2015 ging de politie bij de man langs nadat de buren hadden geklaagd. De man opende bebloed de deur en gedroeg zich agressief tegenover de agenten. Hij sloeg een van hen met een knuppel op de linkerschouder.

Nazistische slogansTijdens Marktrock Bilzen in 2015 kon de 34-jarige Bilzenaar opnieuw zijn handen niet thuishouden en gaf hij een man met een zware beperking enkele slagen omdat die met zijn vriendin zou flirten. De man kon twee weken lang niet werken. De Bilzenaar moet hem een schadevergoeding betalen van 1.000 euro.

In juni en juli 2016 trok hij verschillende keren met een spuitbus verf door het centrum van Bilzen terwijl hij nazistische slogans riep en de Hitlergroet bracht. Op zes gebouwen, waaronder een bankgebouw op de Markt, liet hij ook racistische slogans en leuzen achter. Tijdens de zitting verklaarde de man dat hij een racist is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee