Trein ontspoort en geld vliegt in het rond

© AP

De Duitse politie is op zoek naar een bende dieven die donderdagochtend een geldautomaat op het treinspoor hadden gelegd omdat ze hem niet konden openen. Het gevolg? Een goederentrein ontspoorde en de euro’s vlogen in het rond. Gelukkig raakte niemand gewond.

Guy Stevens/Het Nieuwsblad

Wellicht dachten ze de beste diefstal van hun leven gedaan te hebben. Enkele dieven slaagden er in de nacht van woensdag op donderdag immers in om een geldautomaat te stelen in het Duitse Dinslaken. Ze gebruikten daarvoor een vorklift.

Maar dan was het tijd voor het zware werk: de automaat openkrijgen en het geld eruit halen. Dat lukte de dieven niet. Tijd voor plan B: de automaat op het treinspoor en wachten tot een trein ertegen zou rijden. Daardoor zou het geld er wel uitkomen, moeten ze gedacht hebben.

Geen spoorHun plan lukte deels. Een Nederlandse goederentrein botste donderdagochtend tegen de automaat en deed de euro’s in het rond vliegen, maar de trein ontspoorde ook door de klap. Gelukkig raakte er niemand gewond. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en verzamelden al het geld. Van de dieven was geen spoor. Volgens de politie hebben ze niets kunnen meenemen.

De schade aan de ontspoorde trein zou honderdduizenden euro bedragen. Daarom is de politie een zoektocht gestart naar de dieven, die zodra ze gevonden zijn zullen mogen opdraaien voor de kosten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee