Chauffeur zet bus met passagiers stil voor boodschap

© ANP

Een buschauffeur heeft maandag in Apeldoorn tijdens een rit zijn stadsbus stilgezet om een aankoop in een drogisterij te doen. Het vervoersbedrijf gaat de man om opheldering vragen, maar concludeert niet op voorhand dat hij in de fout is gegaan.

AD

Volgens een reiziger parkeerde de chauffeur zijn bus aan de Koninginnelaan om 'boodschappen te doen'. De passagier maakte een filmpje waarop te zien is dat de Syntus-medewerker een drogisterij uit komt, de weg oversteekt en weer plaats neemt achter het stuur.

,,In principe mag een chauffeur de bus niet verlaten'', zegt woordvoerder Hanneke Ruiter namens Syntus over het voorval. ,,Maar er zijn uitzonderingen waar we ons iets bij kunnen voorstellen. Bijvoorbeeld als hij of zij dringend een sanitaire stop moet maken. Misschien had de chauffeur in dit geval wel keelpijn en heeft hij, in plaats van zich ziek te melden, snel wat keeltabletten gehaald. Die gevallen zien we door de vingers. Maar we zullen deze chauffeur zeker gaan vragen wat er is gebeurd.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee