Chauffeur zet bus met passagiers stil voor boodschap

Print
Chauffeur zet bus met passagiers stil voor boodschap

Afbeelding: ANP

Een buschauffeur heeft maandag in Apeldoorn tijdens een rit zijn stadsbus stilgezet om een aankoop in een drogisterij te doen. Het vervoersbedrijf gaat de man om opheldering vragen, maar concludeert niet op voorhand dat hij in de fout is gegaan.

Volgens een reiziger parkeerde de chauffeur zijn bus aan de Koninginnelaan om 'boodschappen te doen'. De passagier maakte een filmpje waarop te zien is dat de Syntus-medewerker een drogisterij uit komt, de weg oversteekt en weer plaats neemt achter het stuur.

,,In principe mag een chauffeur de bus niet verlaten'', zegt woordvoerder Hanneke Ruiter namens Syntus over het voorval. ,,Maar er zijn uitzonderingen waar we ons iets bij kunnen voorstellen. Bijvoorbeeld als hij of zij dringend een sanitaire stop moet maken. Misschien had de chauffeur in dit geval wel keelpijn en heeft hij, in plaats van zich ziek te melden, snel wat keeltabletten gehaald. Die gevallen zien we door de vingers. Maar we zullen deze chauffeur zeker gaan vragen wat er is gebeurd.''

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen