Waarschuwing voor windstoten en sneeuw in Limburg

© AD/Twitter

Volgens het KNMI is er komende nacht in Limburg, behalve op sneeuwval, kans op zware windstoten tot ongeveer 75 km per uur. In combinatie met sneeuw geeft dat extra hinder. In Zeeland zijn zware windstoten mogelijk tot 80-90 km/uur.

AD

Het KNMI heeft code oranje afgekondigd voor Noord-Brabant en Gelderland. Het gaat daar komende nacht langdurig sneeuwen. Er kan een sneeuwlaag van 5 tot 10 centimeter ontstaan.

Vrijdag kan het in de kuststrook flink te keer gaan met zware windstoten, boven land van 75-90 km per uur, aan zee misschien 90 tot 100 km/uur.

Code oranjeBij code oranje zegt het KNMI: Wees voorbereid. Het is waarschuwing die wordt afgekondigd als een weersverschijnsel met een zekerheid van minstens 60 procent kan optreden.

In Zeeland is donderdagavond rond tien uur de eerste sneeuw gevallen. Het sneeuwt inmiddels stevig door in Zeeland. De straten krijgen al een stevige witte laag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee