Grotius gaat gebukt onder zelfdoding Tharukshan

Print
Grotius gaat gebukt onder zelfdoding Tharukshan

Afbeelding: De Limburger

Het Grotius College gaat gebukt onder de zelfdoding van Tharukshan Selvam. De Heerlense school heeft hulpverleners ingeschakeld voor bijstand.

Je blijft „voortdurend schakelen tussen verdriet, verslagenheid en de vraag waarom”, zegt Frank Schings, voorzitter van het schoolbestuur van het Grotius College. De zelfdoding van de 15-jarige vmbo-leerling heeft grote impact op de school. Vooral in het begin van de week hebben leerlingen en docenten gebruikgemaakt van de door de school ingevlogen hulpverleners om hun verhaal te kunnen doen. Ook de vier klasgenoten van Tharukshan die op Facebook ervan worden beticht de jongen met pesterijen de dood in te hebben gedreven, kunnen van hun diensten gebruikmaken.

Aangifte
Deze tieners zijn net als Schings, docenten en andere leerlingen bedreigd. De school heeft gisteren mede namens hen aangifte van bedreiging gedaan bij de politie . Die is een onderzoek gestart. Er werd ook met de dood gedreigd.

De directievoorzitter weet niet of de aantijgingen aan het adres van de vier klasgenoten en mogelijke andere betrokkenen op waarheid berusten. Hij vindt het een taak van de politie dat uit te zoeken en hij heeft daar ook om gevraagd. Zo nodig kan hij, als dat eenmaal is gebeurd, maatregelen treffen. De school zal in ieder geval alle informatie die haar ter ore komt doorgeven.

Vanochtend vindt op het Grotius College een besloten herdenking plaats voor Tharukshan. De familie zal daar niet bij aanwezig zijn, verklaart een woordvoerder. „We willen niet in het gebouw komen waar Tharukshan is gepest en waar hij zelf niet meer naar toe wilde.” Het vermoeden van de school dat er bij de zelfdoding ook andere zaken een rol spelen dan pesterijen, ziet de familie als een poging verantwoordelijkheid „weg te schuiven”. Geluiden op Facebook over de seksuele geaardheid van de uit Sri Lanka afkomstige jongen zijn volgens de familiewoordvoerder „puur geroddel.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen