Playboy Priester is The Wolf of Wall Street in de kerk

Print
Playboy Priester is The Wolf of Wall Street in de kerk

Afbeelding: ANP

De film gebaseerd op de misstanden in de kerk rondom oud-deken Joep Haffmans moet in 2018 in de bios draaien. Opnames starten in oktober. Volgens producent Reinier Selen uit Venlo staat de film straks „grotendeels los” van het boek ‘In Gods Naam’.

Reinier Selen uit Venlo, die de film met Maarten Kuit produceert, noemt Playboy Priester gekscherend ‘The Wolf of Wall Street in de kerk’, vrij naar de film met Leonardo DiCaprio over een flamboyante beurshandelaar met een leven vol drank en drugs. „Ik hoop dat onze film straks eenzelfde humor en dynamiek kent.” 

De film onder regie van Arne Toonen is vertraagd. Eigenlijk zou de film al vorig jaar in de bioscoop te zien zijn. Nu is een nieuwe versie van het script af. Dat staat volgens Selen „veel verder af” van de oorspronkelijke gebeurtenissen zoals beschreven in het boek In Gods Naam van journalisten Henk Langenberg en Maarten van Laarhoven uit 2011. Die distantie zorgt ervoor dat de makers zich meer vrijheid kunnen permitteren in de speelfilm. 

Selen: „Het ligt heel gevoelig als je met bepaalde scènes een suggestie wekt die misschien de waarheid niet helemaal recht aandoet. Daar zitten juridische en morele haken en ogen aan. Als je als maker suggereert dat je de waarheid vertelt terwijl dat niet louter zo is, ben je juridisch kwetsbaarder en begeef je je moreel op glad ijs.” Auteur Maarten van Laarhoven begrijpt de voorzichtigheid. 
 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →