VIDEO: Een weg aanleggen doe je zo

Print
Australië telt talloze uitgestrekte wegen die niet altijd even toegankelijk zijn voor automobilisten of vrachtwagenchauffeurs. Een kilometerslange weg asfalteren kan lang duren, maar daar hebben Australische aannemers iets op gevonden. Een video van het opmerkelijke bouwproces verscheen afgelopen week op sociale media en fascineerde al meer dan 15 miljoen kijkers.

De dronebeelden werden gemaakt door het stadsbestuur van shire of Moora, een piepkleine Australische gemeenschap en moesten eigenlijk een instructievideo worden. De video toont een vrachtwagen die het stuk onverharde weg eerst besproeit met teer, dat daarna wordt bedekt met grind waardoor er in een mum van tijd een aanzienlijke strook weg wordt aangelegd.

Volgens een woordvoerder liet het stadsbestuur de beelden maken om het bouwproces te tonen aan betrokken mensen en hadden ze niet verwacht dat de video door miljoenen mensen zou worden bekeken. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen