VIDEO: Een weg aanleggen doe je zo

Print
Australië telt talloze uitgestrekte wegen die niet altijd even toegankelijk zijn voor automobilisten of vrachtwagenchauffeurs. Een kilometerslange weg asfalteren kan lang duren, maar daar hebben Australische aannemers iets op gevonden. Een video van het opmerkelijke bouwproces verscheen afgelopen week op sociale media en fascineerde al meer dan 15 miljoen kijkers.

De dronebeelden werden gemaakt door het stadsbestuur van shire of Moora, een piepkleine Australische gemeenschap en moesten eigenlijk een instructievideo worden. De video toont een vrachtwagen die het stuk onverharde weg eerst besproeit met teer, dat daarna wordt bedekt met grind waardoor er in een mum van tijd een aanzienlijke strook weg wordt aangelegd.

Volgens een woordvoerder liet het stadsbestuur de beelden maken om het bouwproces te tonen aan betrokken mensen en hadden ze niet verwacht dat de video door miljoenen mensen zou worden bekeken. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →