Familie toch bij herdenking Tharukshan: 'emoties liepen heel hoog op'

Print
Familie toch bij herdenking Tharukshan: 'emoties liepen heel hoog op'

Afbeelding: Luc Lodder

De familie van Tharukshan Selvam was vrijdagochtend toch bij de herdenking van de jongen, die afgelopen zondag zelfmoord pleegde na aanhoudende pesterijen.

De emotionele herdenkingsdienst vond plaats in het Grotiuscollege in Heerlen, waar de vijftienjarige jongen op school zat. Honderden leerlingen luisterden er naar liedjes, teksten en gedichten van medeleerlingen. Na afloop werden witte ballonnen met zelfbedachte teksten opgelaten.

Lees ook: Dit is een van de pestappjes die Tharukshan kreeg

Donderdag liet de familie nog weten de herdenking te mijden omdat die plaatsvond in de school waar Tharukshan aanhoudend gepest zou zijn.

,,We zijn heel blij dat ze er toch bij waren'', zei Frank Schings, voorzitter van de scholenkoepel waaronder het Grotiuscollege valt. ,,De emoties liepen heel hoog op. Twee medewerkers van de school zijn na afloop meegegaan om met de familie te praten over de crematie maandag.'' Die vindt in besloten kring plaats.

Lees ook: Verzoening tussen familie Tharukshan en schoolbestuur

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →