Kamp: Voor het premierschap is heel iemand anders nodig dan Wilders

Print
Kamp: Voor het premierschap is heel iemand anders nodig dan Wilders

Afbeelding: AD

Voor het premierschap is heel iemand anders nodig dan Geert Wilders. Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) vrijdag gezegd bij WNL.

Volgens Kamp moet je als regeringsleider kunnen samenwerken, met politieke partijen en andere landen. ,,De PVV zet zich af tegen anderen, is negatief over anderen. Dat is geen goede basis voor samenwerking'', aldus Kamp. ,,Ik denk dat er een heel ander persoon in het Torentje moet dan Geert Wilders.'' Kamp vindt dat premier Mark Rutte het de afgelopen jaren goed heeft gepresteerd en dat hij daarvoor zal worden beloond.

Wilders lijkt niet wakker te liggen van de uitlatingen van Kamp, die Den Haag na de verkiezingen na 23 jaar verlaat. ,,Vorige week noemde Kamp me niet relevant, nu ongeschikt, het is duidelijk dat de VVD erg nerveus aan het worden is'', zei de PVV-leider op Twitter.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →