Bewoners mogen voorlopig niet in gevaarlijk huis

Print
Bewoners mogen voorlopig niet in gevaarlijk huis

In de appartementen in Sein zijn inmiddels koolmonoxidemeters geplaatst. Afbeelding: Annemiek Mommers

Het lek van de vrijkomende koolmonoxide in aanleunwoningen in Stein is boven water. Maar de bewoners kunnen de komende vijf tot zes weken zeker nog niet terug.

Een lekkage in een schacht van het aan- en afvoerkanaal van de cv-installatie is de boosdoener, zo is uit onderzoek gebleken. Dat is door een technisch bureau ontdekt nadat de luchtschacht bewust onder druk werd gezet. De lekkage leidde tot een disfunctioneren van de cv-installatie waardoor er een te hoge concentratie van het giftige, reuk­loze en onzichtbare gas vrijkwam.

Eigenaar Wonen Limburg gaat dat defecte aan- en afvoerkanaal in zijn geheel vervangen, inclusief vijf cv-ketels die daaraan gekoppeld zijn. Voordat die bestelde spullen geleverd en geplaatst zijn, is het vijf tot zes weken later, verwacht Wonen Limburg. De operatie kost 25.000 euro. Tevens worden de 23 luchtschachten van de overige honderd aanleunwoningen aan de Heerstraat-Centrum onderzocht.

Bestuurder Wim Hazeu van Wonen Limburg sprak vrijdag met de bewoners en familieleden over de situatie.

 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →