Man moet slachtoffer ruim ton betalen na brutale verkrachting

Print
Man moet slachtoffer ruim ton betalen na brutale verkrachting

Afbeelding: HBVL/Sven Dillen

De 28-jarige Pakistaan Adnan S. die in maart 2014 een vrouw (28) uit Herk-de-Stad (B) folterde, verkrachtte en voor dood achterliet, moet haar ruim 100.000 euro schadevergoeding betalen. Dat heeft de Hasseltse strafrechter vrijdag beslist.

Eerder kreeg de man al 15 jaar cel voor de feiten, maar het hof van beroep in Antwerpen trok de straf op naar 20 jaar.

Nadat hij op het proces tegenstribbelde, ging de twintiger vrijdag in de rechtbank akkoord om de som te betalen. Vraag blijft of de dader het bedrag ooit zal kunnen betalen. Het slachtoffer kan mogelijk nog een beroep doen op het Slachtofferfonds. 

De veroordeelde vluchtte immers uit Pakistan en vond in België werk als stalknecht in de manege van de vriend van het slachtoffer. Daar leerde hij haar kennen om haar later in het donker te verrassen en in een auto mee te sleuren. Vervolgens knevelde, verkrachtte, sloeg en onteerde hij haar door op de vrouw te urineren. Hij liet de jonge vrouw voor dood achter aan een weide waarna ze alsnog hulp in de buurt wist in te roepen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →