Verdachte schietincident ijsstadion Thialf chanteerde slachtoffer

Print
Verdachte schietincident ijsstadion Thialf chanteerde slachtoffer

Onderzoek op het parkeerterrein bij ijsstadion Thialf. Afbeelding: ANP/Michel van Bergen

De man die vorige week zakenman Bert Jonker in zijn hand zou hebben geschoten bij ijsstadion Thialf, heeft ook geprobeerd hem te chanteren. Dat speelde in september 2015. Jonker is er niet op ingegaan, maar deed ook geen aangifte, meldt de Volkskrant.

De krant heeft een e-mail ingezien van de verdachte aan het slachtoffer. Daarin eist de verdachte een vergoeding, anders zou hij een belastende verklaring afleggen. Ook dreigde hij vertrouwelijke gesprekken naar buiten te brengen.

De verdachte had een ingenieursbureau, dat door Jonkers bedrijf Clafis zou worden overgenomen. Clafis zag daar uiteindelijk van af nadat het een schuld in de boeken ontdekt had. Het bureau ging vervolgens failliet en de verdachte vertrok met de noorderzon. Clafis nam het bureau daarna alsnog over.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →