Vliegtuigen bijna in botsing op nieuwjaarsdag

Print
Vliegtuigen bijna in botsing op nieuwjaarsdag

Afbeelding: AFP

Op de eerste dag van het jaar is een verkeersvliegtuig van Air France, op weg naar Amsterdam, boven de Belgische stad Gent bijna in botsing gekomen met een Egyptisch vrachtvliegtuig. VTM meldt vandaag dat de twee toestellen elkaar vooral door onachtzaamheid van de Egyptische bemanning rakelings kruisten op circa 6 kilometer hoogte.

De Airbus A320 van Air France had de daling naar Schiphol ingezet en de Egyptische Airbus A300 was opgestegen van het vliegveld van Oostende en vloog naar Caïro.

Volgens mensen betrokken bij het onderzoek negeerde de Egyptische bemanning drie keer instructies van de verkeersleiding om niet hoger te vliegen. Tot overmaat van ramp negeerde de bemanning ook een alarmsignaal dat afging omdat de de twee toestellen elkaar zo dicht naderden.

Volgens de Belgische omroep VRT naderden ze elkaar tot slechts 90 meter. Het onderzoek van de luchtvaartautoriteiten naar dit 'serieuze incident' loopt nog.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →