Reizigers op brute wijze aangevallen op metrostation Berlijn

Print
Reizigers op brute wijze aangevallen op metrostation Berlijn

Berlijn is opnieuw opgeschrikt door een aanval in de metro. Afbeelding: EPA

Drie twintigers zijn op een perron van de Berlijnse metro vrijdagavond laat zonder duidelijke aanleiding aangevallen door een groep jongeren. Een van de drie, een 26-jarige man, werd daarbij op de rails geduwd. Hij kon snel weer op het perron klimmen.

De groep van vijf a tien jongeren kwam rond middernacht het perron Kottbusser Tor op en viel het drietal lastig, melden Duitse media vandaag. Een van de onruststokers trok de muts van het hoofd van de 26-jarige man en gooide die op de rails.

Toen het slachtoffer vroeg waar dat voor nodig was, sloeg een van de jongeren hem in het gezicht. Een andere jongeman gaf hem een duw, waardoor de 26-jarige op de rails terechtkwam. Hij was in staat direct weer op het perron te klimmen. Ondertussen vielen drie a vier jongens de andere twee metroreizigers lastig. Een 27-jarige man werd daarbij geslagen en geschopt, zo verklaarde hij.

Foto's van daders
Beide mannen moesten in een lokaal ziekenhuis worden behandeld. Een 22-jarige vrouw bleef ongedeerd. De daders zijn in de metro verdwenen. De politie is een onderzoek naar de aanval gestart. Station Kottbusser Tor is voorzien van videobewaking. Het is vermoeden is dan ook dat de politie binnenkort foto's van de daders publiceert.

In oktober schokten beelden van een vrouw die in de metro van Berlijn van een trap wordt geschopt het hele land. Er is inmiddels een verdachte aangehouden wegens deze mishandeling.