Nederlandse jihadist opgepakt in Spanje

Print
Nederlandse jihadist opgepakt in Spanje

Afbeelding: Thinkstock

Op verzoek van justitie in Nederland is gisteren in Spanje een 31-jarige Marokkaanse Nederlander opgepakt die wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie.

Justitie vermoedt dat de man, die in Rotterdam woonde, van plan was om zich in Irak of Syrië aan te sluiten bij terreurbeweging IS. ,,Waarschijnlijk is het hem niet gelukt om daar te komen'', meent een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Spaanse media meldden dat de verdachte vanuit Turkije naar Spanje kwam. Zijn aanhouding is het gevolg van een samenwerking tussen inlichtingendiensten van verscheidene landen.

Dankzij de plaatselijke politie van het Catalaanse Figueras is hij getraceerd, berichtte de krant La Vanguardia. Hij is opgepakt omdat de vrees bestaat dat hij na zijn terugkeer uit Turkije in Europa een aanslag wilde plegen. Bij de aanhouding werden verschillende messen en een machinegeweer gevonden bij de verdachte.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →