Voor het eerst een levende rode zeedraak gefilmd

Print
Voor het eerst een levende rode zeedraak gefilmd

Afbeelding: Youtube

Voor het eerst in de geschiedenis is een levende rode zeedraak gefilmd.

In 2015 ontdekte Josefin Stiller door DNA-onderzoek een nieuwe diersoort. De rode zeedraak was echter nog nooit in het wild gezien. Alle exemplaren die bekend waren, waren die in musea of op het strand aangespoelde wezens.

Naast de gewone zeedraak en de zogenaamde “leafy sea dragon”, is de rode zeedraak de derde in zijn soort en voor lange tijd een pak mysterieuzer dan zijn twee neven. Hij werd nooit eerder bij leven en welzijn gefilmd, het onderzoek op de soort kon enkel gevoerd worden op dode exemplaren in musea of dieren die aanspoelden op het strand.

De rode zeedraak leeft op een diepte van meer dan 50 meter en werd ontdekt nadat onderzoekers de plaats waar de diertjes eerder al aanspoelden onderzochten met een op afstand bestuurbare duikboot. Die slaagde erin niet een, maar meteen twee exemplaren op beeld vast te leggen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →