Oud-premier Balkenende koopt villa van miljoen in contanten

Print
Oud-premier Balkenende koopt villa van miljoen in contanten

Volgens BekendeBuren zou Jan Peter Balkenende deze villa hebben gekocht. Afbeelding: AD/BekendeBuren

Hij mag dan bekend staan om zijn 'Balkenendenorm', zelf verdient de voormalige premier Jan-Peter Balkenende op dit moment waarschijnlijk iets meer. Volgens BekendeBuren heeft hij namelijk een villa in Capelle aan den IJssel van meer dan een miljoen euro in contanten gekocht.

Balkenende woont al jaren in Capelle en lijkt niet van plan er weg te gaan. Zijn nieuwe villa, die een vraagprijs had van 1.295.000,00 euro, bevindt zich op een kleinschalig beveiligd en afgesloten resort. Uiteindelijk kocht Balkenende de villa voor 1.150.000,00 euro. Een hypotheek had Balkenende daarvoor, volgens BekendeBuren, niet nodig. 

De woning beslaat 260 vierkante meter en beschikt over zes kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers. De keuken heeft  alle benodigde inbouwapparatuur en een kookeiland. 

Vanuit de bijkeuken is er een toegang tot het terras en de kelder. De 'masterbedroom', met badkamer, geeft toegang tot het dakterras. De villa ligt aan een golfbaan, maar ook aan het water. En er is een garage voor meerdere auto's.

Het huidige huis van Balkenende staat voor zover bekend nog niet te koop.