Schokkende uitspraak over Ratelband in RTL Boulevard

Print
Schokkende uitspraak over Ratelband in RTL Boulevard

Afbeelding: ANP

Emile Ratelband heeft het helemaal gehad met RTL Boulevard na de uitlatingen van John van den Heuvel in het programma. In een item over No Surrender kwamen twee foto's van de positiviteitsgoeroe samen met leden van die motorclub in beeld. Daarop stelde Van den Heuvel dat Ratelband 'zelfs zijn eigen moeder daar nog voor een gangbang naar binnen zou duwen voor aandacht'.

,,Ik ga een aanklacht indienen wegens smaad, laster en belediging", stelt Ratelband. ,,Niet alleen tegen hem, maar ook de andere eromheen die allemaal zaten te lachen." Daarmee doelt hij onder meer op presentatoren Luuk Ikink en Ruben Nicolai, maar ook Bridget Maasland die op de bank zat. ,,Ze hadden moeten ingrijpen en moeten zeggen dit kan niet."

 De positiviteitsgoeroe is duidelijk geraakt door de opmerkingen van Van den Heuvel. ,,Over mij mag je alles zeggen, maar niet over mijn moeder. Dat is de allerliefste vrouw die geleefd heeft. Als mensen haar kennen, zouden zich afvragen hoe het zo slecht is afgelopen", zegt hij met een knipoog.

Dat uitgerekend Van den Heuvel zijn moeder betrekt in de uitspraak, vindt Ratelband ongelooflijk. ,,Hij heeft mij dertien jaar geleden nog gebeld om te condoleren toen ze was overleden. Ik vind het heel raar dat hij dit dan zegt."

Hij heeft mij dertien jaar geleden nog gebeld om te condoleren toen mijn moeder was overleden

Ratelband ontkent ook dat de beruchte foto was genomen voor de publiciteit. Volgens hem was het een privéfoto die van een facebookpagina is gehaald. ,,De captain van No Surrender Henk Kuipers ken ik al een jaartje of 20. Die heeft mij gratis beveiligd toen ik in 2014 een politieke partij had. Door hem was ik uitgenodigd." 

Bij de motorvereniging worden geïnteresseerden eerst ingewijd voordat ze lid kunnen worden en daar was Ratelbands hulp voor ingeroepen. ,,Ze vonden het hartstikke leuk als ze bij mij over hete kolen konden lopen. En ze zouden dan in plaats van vijf meter, tien meter lopen. Dus dat heb ik gedaan en ben na afloop nog even op de foto geweest. Een van die foto's is gebruikt."

Ratelband heeft na de uitzending geen contact meer gehad met Van den Heuvel. ,,Ik had verwacht dat hij zijn excuses zou aanbieden."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →