Volop sneeuwpret in Heuvelland en de Ardennen

Print
Volop sneeuwpret in Heuvelland en de Ardennen

Afbeelding: Marcel van Hoorn

Duizenden Nederlanders hebben zondag sneeuwpret beleefd in het Heuvelland en de wintersportgebieden van de Belgische Ardennen. Veel mensen grepen hun kans om op de latten te staan, en dat leidde ook tot problemen.

De politie kwam, op aangeven van Belgische collega's, zelfs met een waarschuwing voor Nederlandse wintersporters in de Ardennen. Het was er zo druk dat bijna geen ski's meer te huur waren. De parkeerplaatsen raakten snel vol. Ook stonden er files bij de gebieden. 

Afgelopen dagen viel er een flink pak sneeuw in de Ardennen. Er ligt nu tussen de 20 en 50 centimeter. De woordvoerder van het Toeristisch Agentschap Oost-België denkt dat het mede zo druk is, omdat het nog laagseizoen is. 

De verwachting is dat het de komende week goed wintersportweer blijft. De weersvoorspellingen geven aan dat de wintersporters tot en met volgend weekend nog kunnen skiën in de Ardennen. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →