Trump kan niet lachen om plasgrappen

Alec Baldwin als Donald Trump in Saturday Night Live.

Alec Baldwin als Donald Trump in Saturday Night Live.© Saturday Night Live

De aankomend president van de Verenigde Staten ziet ook in 2017 niet de humor in van zijn persiflage in Saturday Night Live. Opnieuw ging Donald Trump los op Twitter waar hij de sketchshow ‘niet grappig’ en de cast ‘vreselijk’.

ANP

In het programma nam Alec Baldwin zaterdag weer de rol van Trump op zich. Hij speelde onder meer de persconferentie na die Trump afgelopen week hield. In de sketchversie reageerde hij als de komende president op het 'golden shower'-gerucht waarmee Trump afgelopen week werd geconfronteerd. ,,Nee, ik ga het niet hebben over het plasfeestje, want dat heeft niet plaatsgevonden.” Daarop volgde een hele rits woordgrappen die verwezen naar onbewezen plasseks. Baldwin begon zijn imitatie van Trumps persconferentie met de opmerking dat hij inderdaad de 45ste president van de Verenigde Staten wordt. ,,En twee maanden Mike Pence de 46ste”, verwijzend naar het scenario waarin de vicepresident aantreedt als de zittend president wordt gedwongen af te treden.

Donald Trump heeft al langer problemen met Saturday Night Live, dat tijdens de verkiezingscampagne zowel hem als Hillary Clinton imiteerde. In november noemde Trump de show ‘eenzijdig’ en ‘bevooroordeeld’ en vroeg om evenveel aandacht voor zijn campagne als die van Clinton.

Vooral Baldwin moet het daarbij ontgelden. ,,Ik vind dat zijn imitatie gemeen is en niet erg goed", aldus de voormalig zakenman, die aangaf zijn vertolker wel te waarderen als acteur. Baldwin reageerde eerder al op Twitter. ,,Weet je wat ik zou doen als ik president was? Ik zou m’n aandacht richten op het verbeteren van zoveel mogelijk Amerikaanse levens."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee